Kaj je NLP

NLP ali Nevro-lingvistično programiranje je danes v svetu ena najbolj cenjenih in iskanih tehnik komuniciranja. Je nov pristop v komunikaciji in osebnem razvoju. Je raziskava komunikacije, človeškega vedenja in procesov, ki ga krmilijo. Posebna pozornost je namenjena raziskovanju uspešnosti in modeliranja odličnosti v vedenju. Bistvo NLP– ja je, da raziskuje, kaj točno je tisto, kar nekoga naredi najboljšega v tistem kar dela in išče optimalne načine, kako lahko ljudje nasploh dosežemo odlične ali celo vrhunske rezultate.

NLP ponuja niz zelo praktičnih tehnik, ki se jih naučimo enostavno in z lahkoto. Z uporabo NLP tehnik lahko postanemo dober komunikator in dosežemo učinkovitost na vseh področjih našega življenja in dela. NLP nas uči, kako nezavedne procese kreiranja odličnosti naredimo zavedne in kako omogočiti vsem ljudem, da te procese sprožijo in razvijajo. Omogoča nam razumevanje o tem, kako se ustvarjajo vedenjski vzorci. Pomaga nam, da bi enostavno in na prijeten način nadomestili tiste vedenjske vzorce, ki nas ovirajo, z novimi vedenji, ki nas bodo pripeljala do želenega cilja.

NLP zagovarja načelo, da imamo ljudje vsa sredstva in možnosti za kakršne koli spremembe. Ne ukvarja se z diagnostiko človeških pomanjkljivosti in zmot, temveč je neposredno usmerjen k ciljem in rezultatom ter k njihovi čim prejšnji uresničitvi. Nauči nas, kako se spreminjati na boljše in pomagati drugim, da storijo enako.

NLP odkriva nam lastne modele mišljenja, učenja, motivacije in osebnega razvoja. Predstavi nam načine, kako sprejemamo in obdelujemo informacije ter kako le te vplivajo na naše vedenje.

NLP prepoznava naše omejitve, ki smo si jih postavili sami. Uči nas izkoristiti širok spekter možnosti, ki se nam ponujajo na vsakem koraku pred nami. Prav s tem pa nam ponuja dostop do uspeha na vseh področjih, ki se jih lotimo. NLP vsebuje dinamične metode, ki nas pripeljejo do zelo močnih, pozitivnih in kreativnih stanj zavesti, s pomočjo katerih lahko dosežemo cilje na katerem koli področju našega življenja, celo na tistih področjih, ki so se do zdaj zdela nedosegljiva in nedostopna.
 • Želite iz sebe iztisniti največ?
 • Ste zainteresirani za ustvarjanje boljših odnosov v osebnem in poslovnem življenju?
 • Vas zanima, da bi se naučili, kako boljše komunicirati s seboj in z drugimi?
 • Se sprašujete kako biti uspešen v poslu in pri svojem delu?
 • Ste utrujeni od starih vzorcev vedenja in mišljenja in jih želite spremeniti?
 • Morda imate težave v odnosih z drugimi?
 • Imate kakšno fobijo ali strahove ob določenih priložnostih (npr. javno nastopanje)?
 • Ste podvrženi paniki, vas preveva nelagodje, in bi radi vse to spremenili?
NLP vam bo pomagal, da ustvarite odličnost na katerem koli področju vašega življenja!

Kaj pomeni »nevro-lingvistično programiranje«

NEVRO se nanaša na živčni sistem in na naše možgane,…
ker okolje namreč lahko zaznamo in izkusimo samo skozi čutila (vid, sluh, vonj, okus, otip), in s tem ustvarjamo našo lastno podobo stvarnosti in realnosti.

LINGVISTIČNO se nanaša na jezik,…
ker izkustvo razumemo, mu dajemo pomen, ga znamo opisati in označiti z besedami. NLP v popolnosti razlaga, kako jezik vpliva na naše razmišljanje, kako oblikuje in spreminja naša razpoloženja, kako določa naše vedenje.

V NLP-ju je način rabe jezika poudarjen:
 • na zunanji ravni - tisto, kar rečemo, slišimo, zapišemo ali preberemo ter
 • na notranji ravni - kako si razlagamo tisto, kar doživljamo in kako uporabljamo notranji dialog.
Iz tega izhaja, da je jezik pravzaprav sredstvo za razumevanje in oblikovanje sveta in ne samo sredstvo komuniciranja.

PROGRAMIRANJE se nanaša na notranje procese (notranje programe mišljenja, občutenja in vedenja),…
ker razmišljanje določa podobo, ki jo imamo o sebi in ker upravlja z našim vedenjem. Večino tistega, kar smo ljudje sposobni storiti (ali ne storiti) je neposredno povezano z našimi notranjimi mentalnimi procesi oz. programi. Iz tega sledi, da je doseganje ciljev, zlasti tistih manj običajnih, zasnovano na veščini spreminjanja naših mentalnih programov.

NLP omogoča

 • Razumeti, kako delujejo naši možgani, kako ljudje oblikujemo misli, se učimo, se motiviramo in kako se spreminjamo. NLP nam pomaga razumeti, kako ljudje sprejemamo informacije in kako jih obdelujemo, kako do njih prihajamo in kako se to odraža v našem vedenju. NLP je ključ za odpiranje in reševanje uganke, kako realizirati svoje potenciale skozi krepitev in razvoj pozitivnega vpliva na lastna razpoloženja in stanja zavesti, in na ta način na zmožnost, kako vplivati na rezultate svojih naporov v življenju.
 • Razumeti, kako ljudje komuniciramo, načine kako se omejujemo ali ustvarjamo širši obseg izbora, nadzora in uspešnega delovanja.
 • Osvojiti aktivne in udarne tehnike, kako delovati uspešno in kako doseči stanje zavesti, v katerem se bomo počutili polni pozitivnih virov moči, samozaupanja in energije. Znanja in veščine NLP-ja so uporabne v katerikoli poslovni situaciji. NLP nas opremi z znanjem za ustvarjanje boljših odnosov med ljudmi in upravljanje z njimi. Pridobljene veščine nam omogočajo, da razumemo in vemo kako razmišljajo naši poslovni partnerji.
 • Osvojiti: tehnike in veščine priprave in izvedbe učinkovite ter prepričljive predstavitve, tehnike in veščine pogajalskih spretnostij, kreativnega mišljenja, tehnike oblikovanja in doseganja ciljev, tehnike priprave učinkovitega in zlasti prepričljivega oglasnega gradiva, tehnike motiviranja sebe in drugih, veščine vodenja,…

Cilji NLP-ja

 • zamenjava starih, obremenjujočih in nekoristnih vzorcev vedenja s koristnejšimi in ustreznejšimi,
 • pomoč pri razvijanju osebnih potencialov na poti k odličnosti na katerem koli področju osebnega in poslovnega življenja,
 • osvojitev in obvladovanje tehnik in strategij, znanja in veščin za doseganje večjega osebnega in poslovnega uspeha,
 • pomoč pri ustvarjanju boljših osebnih in poslovnih odnosov,
 • obvladanje pogajalskih veščin,
 • izboljšanje komunikacije s seboj in z drugimi,
 • pomoč pri odstranjevanju fobij, strahov, nelagodja, stresa,

Komu je NLP namenjen in kakšne so možnosti uporabe

NLP je vsesplošno uporaben. Uporabljajo ga: podjetniki, managerji, vodilni in vodstveni delavci (spodbujanje ustvarjalnosti v timu, oblikovanje identitete podjetja, gradnja boljših odnosov med zaposlenimi, odkrivanje potencialov posameznika), učitelji in predavatelji (obvladovanje strahu pred šolo, učne težave, motivacija, oblikovanje boljših strategij učenja in poučevanja), zdravniki (boljša komunikacija s pacientom, obvladovanje stresa), osebni svetovalci (poglobitev v razgovor, učinkovitejše postavljanje vprašanj), prodajalci in tržniki (kreativno komuniciranje s trgom in strankami, doseganje boljših prodajnih rezultatov), kadrovniki (dober intervju, boljše svetovanje, ocenjevanje zaposlenih) in posamezniki (osebni razvoj, samomotivacija, uspešnost na vseh življenskih ravneh).

Mednarodni programi in certifikati

Vse NLP treninge izvajamo po mednarodnih standardih in po mednarodno uveljavljenih programih. Po končanem certificiranem programu udeleženci lahko pridobijo mednarodne certifikate: ... naslednjih mednarodnih inšitucij:


Kontaktna oseba:
Danica Šprah

E: danica@glottanova.si
T: 01/ 5200 674
M: 041 742 748

---
 
O PODJETJU
Poslastvo in vizija
Naše prednosti
Kakovost
Know How
Naše posebnosti
Družbena odgovornost
Reference
Vodstvo
---
INFORMACIJE
Vizitka
Kontakti
Delovni čas
Lokacija
Naši prostori - 360°
POGOJI IN VARNOST
Splošni pogoji
Pravno obvestilo
Varovanje podatkov
DRUGE DEJAVNOSTI
TVU - Teden vseživljenjskega učenja
Domači projekti
Mednarodni projekti
Založništvo
IKT storitve
SPLETNE POVEZAVE
Šola za coache
www.coaching.si
www.velnesakademija.si
www.vskv.si
www.velnes.si
www.velneskongres.si
www.globalwellnessday.si