Retorika I - Moč besed in karizme

Začnite nastopati sproščeno, samozavestno in prepričljivo kjer koli in kadar koli – na sestanku, konferenci, posvetu, poslovni prezentaciji, zagovoru diplomskega dela … Pravijo, da kdor se na nastop pripravi, je pripravljen na uspeh. Ste z nami?

Kako ognjeviti smo, ko najboljšemu prijatelju ali sodelavcem po dopustu pripovedujemo, kaj vse smo videli in doživeli. Govorimo z lahkoto in navdušeno.

In morda smo kdaj doživeli tudi drugačne občutke – ko ne vemo, kam gledati in kaj bi z rokami, ko besede zastanejo, dobimo tremo ... Samozavest izpuhti. Naslednji teden pa nas čaka nova predstavitev in tokrat pride na kup še več ljudi.

V takih trenutkih si zaželimo, da bi popravili vtis in se otresli strahu. In pri tem nam pomaga retorika in veščine javnega nastopa.

Program Retorika I - Moč besed in karizme predstavlja prvi oz. začetni program od skupaj treh funkcionalno povezanih programov retorike (I., II., III.), ki se medsebojno nadgrajujejo in jih izvajamo v sklopu šole retorike.

Komu je program namenjen

Program je namenjen poslovnežem, strokovnjakom, predavateljem in drugim, ki veliko nastopate, pa tudi študentom in tistim, ki na pot govorništva in javnega nastopanja šele stopate. Z drugimi besedami:
 • tistim, ki z nastopanjem še nimate izkušenj,
 • tistim, ki imate tremo,
 • tistim, ki ne marate nastopanja,
 • tistim, ki želite biti pri nastopanju še bolj samozavestni in prepričljivi,
 • tistim, ki želite o svojem nastopu dobiti povratno informacijo.

Kaj pridobim z udeležbo

 • Uspešen sem s pomočjo besed!
 • Nastopam samozavestno!
 • Hitro reagiram na nepričakovane izzive!
 • Učinkovito nastopam na sestanku, srečanju, razpravi ali posvetu!
 • Znam pripraviti, izvesti in ovrednotiti učinkovito prezentacijo!

Razvoj kompetenc

 • Komuniciranje
 • Javno nastopanje
 • Prepričevanja

Vsebina

Struktura (prezentacije, govora):
 • Kako začeti in zaključiti
 • Časovni, vsebinski in ciljni okvir
 • Struktura (sistem 4MAT)
 • Osnove argumentiranja in protiargumentiranja
Priprava na nastop:
 • Kako se na nastop pripravimo
 • Premagovanje nelagodja in treme
Izvedba nastopa:
 • Moč besed, telesne in glasovne govorice
 • Kako z vprašanji, ugovori in 'ubijalskimi izjavami'
 • Temelji dobre in učinkovite predstavitve
 • (Samo)analiza nastopa in kako dalje

Kdo vodi program

Vse naše programe retorike in javnega nastopanja vodijo trenerji, ki imajo dolgoletne izkušnje z javnim nastopanjem (kot radijski ali televizijski voditelji, voditelji prireditev, novinarji, trenerji in predavatelji, piarovci itd.). Vsi pa se s trenerstvom (interaktivnim in aktivnim prenašanjem znanj, veščin in kompetenc) ukvarjajo profesionalno, pri svojem delu pa uporabljajo tudi coaching.

Trajanje, potek in izvedba

Program obsega 20 pedagoških ur in se izvaja v okviru majhnih skupin (od 6 do 10 udeležencev), po metodi Globalno učenje®, v prijetnih, sodobno opremljenih prostorih Glotta Nove, Ulica Carla Benza 1, v Ljubljani.

Gre za strnjeno, intenzivno obliko učenja, kjer se 20-urni program realizira v dveh zaporednih dneh, in sicer v petek in soboto. Program se pričenja ob 9.00 uri zjutraj in traja do 19.00 ure zvečer. V času od 13.00 do 15.00 ure je predviden odmor za kosilo.

Navkljub, na videz nekoliko napornem tempu, metoda Globalno učenje® temelji na izjemni učinkovitosti. Ta oblika izvedbe je še posebej primerna za tiste udeležence, ki za učenje nimajo veliko časa, oziroma za tiste, ki bi želeli hitro do znanja.

Način dela

Prevladujejo aktivne oblike učenja in treniranja, igre vlog, nastop pred skupino, simulacija praktičnih situacij, analiza dialogov, delo v dvojicah in skupinah, skupinska diskusija o napakah, ki jih je potrebno odpraviti in pravilnih prijemih,...

Termin 2019/2020

 • 11.10.2019 in 12.10.2019
  / 20 ur / 2 dni po 10 pedagoških ur / v petek in soboto / od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 19.00 /

Šolnina

300,00 EUR + 22% DDV = 366,00 EUR.
---
Cena velja za enega udeleženca in vključuje učbeniško gradivo ter potrdilo o udeležbi.

Prijave

Za prijavo na program izpolnite prijavnico ali nas kontaktirajte.

[ e-prijavnica ]
[ Tiskana prijavnica ]

Prijava je dokončna z njenim dospetjem v Glotta Novo oz., ko vas obvestimo o tem, da smo jo prejeli in vam potrdimo prosto mesto. Število prijav (prostih mest) je omejeno.

Darilni bon

  Razveselite svoje najdražje ali sodelavce s praktičnim darilom - z darilnim bonom za program retorike. Darilni bon nima omejenega časa trajanja in je vnovčljiv za katerikoli naš razpisan program retorike v kateremkoli šolskem letu. Darilni bon lahko pošljemo vam (plačniku), oziroma direktno obdarovancu. Običajno pripravimo tispki darilni bon - brez imena obdarovanca, ki je prenosljivi na kogarkoli (primer na sliki). Seveda pa lahko pripravimo tudi bolj osebni darilni bon, tak, z vašim posvetilom. Za več informacij nas kontaktirajte.

Spletna učilnica

Po zaključenem programu vas bomo povabili v naš lastni spletni govorniški kotiček, da boste še naprej razvijali veščine nastopanja in prepričevanja. Za vas smo pripravili številna dodatna gradiva z napotki za nastopanje, povezave do zanimivih spletnih strani, primere, predvsem pa smo ustvarili prostor za izmenjavo izkušenj in debato o retoriki in javnem nastopanju. Ko bo pred vami naslednji pomemben nastop, vam bomo stali ob strani.

Opomba

Program izvajamo tudi po naročilu (za zaključene skupine) in ga je možno vsebinsko kot tudi organizacijsko prilagoditi željam naročnika.

Kontaktna oseba:
Danica Šprah

[ E-prijavnica ]
[ Tiskana prijavnica ]

E: danica@glottanova.si
T: 01/ 5200 674
M: 041 742 748
F: 01/ 5200 676

QR (vcard):---
 
O PODJETJU
Poslastvo in vizija
Naše prednosti
Kakovost
Know How
Naše posebnosti
Družbena odgovornost
Reference
Vodstvo
INFORMACIJE
Vizitka
Kontakti
Delovni čas
Lokacija
GN na Facebook-u
---
POGOJI IN VARNOST
Splošni pogoji
Pravno obvestilo
Varovanje podatkov
DRUGE DEJAVNOSTI
TVU - Teden vseživljenjskega učenja
SSU - Središče za samostojno učenje
Študijski krožki
Svetovalno središče
Prevodi in lektorstva
Domači projekti
Mednarodni projekti
Založništvo
IKT storitve
SPLETNE POVEZAVE
www.coachbook.org
Šola za coache
www.vskv.si
www.velnes.si
www.velneskongres.si
www.globalwellnessday.si